Eveniment

Tranzactiile RCS&RDS si Atlassib, in analiza Consiliului Concurentei

09.04.2004, 00:00 25



Consiliul Concurentei analizeaza peste 50 de preluari de companii, tranzactii care nu au fost notificate de catre parti in termenul prevazut de lege, printre firmele implicate aflandu-se grupul RCS & RDS si Atlassib, potrivit unui comunicat al institutiei.



Grupul RCS a fost implicat in 10 tranzactii pe piata serviciilor de internet, iar Atlassib a realizat opt operatiuni in domeniul serviciilor de transport rutier. De asemenea, institutia de reglementare analizeaza noua operatiuni de pe piata serviciilor hoteliere.



Potrivit legii concurentei, concentrarile economice care depasesc echivalentul in lei al sumei de zece milioane de euro trebuie supuse notificarii Consiliului Concurentei, in termen de 30 de zile de la semnarea actului juridic.



Omisiunea notificarii este sanctionata cu amenda de pana la 1% din cifra de afaceri totala a partilor din anul anterior sanctiunii, afirma oficialii institutiei.



Consiliul Concurentei a initiat in ultima vreme mai multe demersuri pentru modificarea legislatiei interne in conformitate cu prevederile normelor europene, in conditiile in care oficialii institutiei spera sa incheie capitolul de negocieri pe teme de concurenta pana la finele primului semestru.



Recent, Concurenta a initiat un sistem de imunitate la amenda sau reducerea acesteia pentru agentii economici implicati in intelegeri ilegale, masura care se aplica deja in spatiul comunitatii europene.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO