Eveniment

Turism Felix vinde 70 de milioane de actiuni

17.05.2006, 00:00 18

Societatea Turism Felix din Baile Felix, principalul jucator de pe piata turismului balnear, intentioneaza sa deruleze in acest an o ofera publica primara a carei valoare s-ar putea situa intre 14 si 24 mil. euro.

Turism Felix este in prezent listata pe piata RASDAQ si intentioneaza ca in urma derularii acestei oferte sa treaca la Categoria I a BVB. Prospectul ofertei publice a fost depus la CNVM spre avizare la inceputul acestei saptamani.

Compania intentioneaza sa emita 70 de milioane de actiuni noi, oferta urmand sa fie suplimentata cu alte sapte milioane de actiuni in caz de suprasubscriere. Conducerea SIF Transilvania, actionarul majoritar al Turism Felix, spune ca urmareste prin derularea acestei oferte atragerea de investitori institutionali, impreuna cu care sa poata dezvolta afacerea in continuare. In prezent, Turism Felix are un capital social de aproximativ 5,7 mil. euro.

"Avem nevoie si de bani, dar mai ales urmarim prin aceasta oferta sa atragem investitori institutionali, cu care sa putem realiza o dezvoltare puternica a societatii", a precizat Florian Firu, presedintele consiliului de administratie al Turism Felix si directorul general adjunct al SIF Transilvania. "De altfel, din prima de emisiune si din profitul nedistribuit pe 2005 vrem ca in cel mult un an de la inchiderea ofertei sa realizam o majorare de capital prin care sa dam actionarilor o actiune gratuita pentru fiecare titlu detinut", a adaugat Firu.

Anul trecut, Turism Felix a obtinut un profit net de 1,6 milioane de euro, de aproape trei ori mai ridicat comparativ cu profitul inregistrat in 2004.

Conducerea societatii nu a dorit sa ofere la aceasta data informatii despre intervalul de pret la care se va derula oferta. "Am facut un raport de evaluare a societatii, iar evaluatorii, respectiv societatea CMF Consulting, ne-au recomandat un interval de pret intre 0,85 lei/actiune, nivel la care ar fi evaluta societatea potrivit metodelor patrimoniale si 1,2 lei/actiune, pret care a reiesit in urma comparatiei cu societati similare din Europa. Noi vom cere si parerea investitorilor din piata asupra acestor niveluri de pret", a spus Firu. Oferta publica pe care o va lansa Turism Felix va fi intermediata de SSIF Broker din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO