Eveniment

Un nou desant în vămi: Şase agenţi de frontieră de la vămile Naidăş şi Oraviţa, ridicaţi de DIICOT. Percheziţii la locuinţele vameşilor

Autor: Mediafax

10.03.2011, 11:31 40

Mai multe descinderi şi percheziţii ale DIICOT şi DCCO Timiş auloc, joi dimineaţă, la locuinţele unor vameşi şi poliţişti defrontieră de la vămile Naidăş şi Oraviţa, precum şi la casele unorpersoane suspectate de contrabandă cu ţigări, şase poliţişti defrontieră fiind duşi la audieri, informează Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, patru dintre poliţiştii de frontierăridicaţi de procurorii DIICOT au ajuns la Parchetul de pe lângăTribunalul Caraş-Severin, unde vor fi audiaţi, urmând ca şiceilalţi doi poliţişti ridicaţi să fie duşi la Reşiţa.

De asemenea, alte trei persoane suspectate că ar fi implicate înaceastă reţea de contrabandă cu ţigări au fost ridicate şi urmeazăsă ajungă la Parchet pentru audieri.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii percheziţioneazăcasa unei a patra persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Şeful DIICOT Timişoara, Mircea Andreş, a declarat, că şaseagenţi de frontieră au fost ridicaţi în baza unor mandate deaducere, fiind suspectaţi că sunt implicaţi în traficul de ţigăriprintr-o reţea care a fost destructurată în decembrie 2010 în Caraş- Severin.

"Aceste descinderi sunt urmarea unor cercetări într-un dosar decontrabandă de ţigări în care o reţea de traficanţi de ţigări afost destructurată în decembrie 201â0, atunci fiind arestate maimulte opersoane din Oraviţa. În urma declaraţiilor persoanelorreţinute atunci am înţeles că sunt implicaţi în această reţea şiagenţi de frontieră responsabili de Zona Verde a graniţei întreRomânia şi Serbia. Am constatat că ţigările erau aduse şi prin ZonaVerde cu căruţe şi tractoare, nu neapărat prin punctele vamale.Persoanele ridicate azi (joi - n.r.) vor fi audiate la CetrulDIICOT de la Reşiţa umând să vedem dacă va fi propusă arestareaacestora la Tribunalul Caraş Severin unde s-a judecat şi primaparte a dosarului şi de a cărui competenţă sunt aceşti agenţi defrontieră", a declarat Andreş.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO