Eveniment

Cine este bărbatul care l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci

Iată cine este bărbatul care l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci

Autor: Gabriel Negreanu

15.05.2024, 23:42 280

Suspectul despre care se crede că l-a împuşcat pe Robert Fico este un fost agent de securitate în vârstă de 71 de ani care s-a apropiat de premierul slovac după ce acesta a părăsit Casa de Cultură din Handlová.

Suspectul este un bărbat în vârstă de 71 de ani, potrivit presei locale. Presa slovacă a relatat că atacatorul era un fost agent de securitate la un centru comercial, autor a trei colecţii de poezii şi membru al Societăţii Scriitorilor Slovaci.

Atacatorul era deţinătorul legal al unui permis de port-armă, a declarat fiul său, citat de agenţia de presă Atkuality.sk. „Nu am absolut niciun semn despre intenţiile tatălui meu, ce a plănuit, ce s-a întâmplat”, a declarat fiul atacatorului, citat de agenţia de presă.

Motivul atacului nu a fost imediat clar.

Un reporter slovac a declarat pentru postul de televiziune că suspectul i s-a adresat lui Fico cu „Robo” - o versiune prescurtată a lui Robert - înainte de a proceda la împuşcarea acestuia de mai multe ori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO