Eveniment

Un nou efect al Covid-19: Oamenii de ştiinţă au descoperit că boala cauzată de noul coronavirus poate aduce probleme psihice

Un nou efect al Covid-19: Oamenii de ştiinţă au...

Autor: Alex Ciutacu

26.06.2020, 13:03 30271

Infectarea cu noul coronavirus aduce un risc ridicat de psihoză sau accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical The Lancet Psychiatry, citat de FT.

Raportul se bazează pe detalii de la mai multe evaluări realizate în Marea Britanie în timpul celei mai agresive perioade din pandemie, adică în luna aprilie.

Concluziile se bazează pe analizarea datelor de la 125 de pacienţi care au înregistrat simptome neurologice sau tulburări psihice. Dintre aceştia, 57 de pacienţi au suferit un accident vascular cerebral din cauza unui cheag de sânge, iar nouă pacienţi au suferit de hemoragie cerebrală. Aproape 40 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu inflamaţii la nivelul creierului.

Dintre ceilalţi pacienţi, 23 de oameni au dezvoltat psihoze, şase au înregistrat simptome asemănătoare cu demenţa, iar şase persoane au înregistrat tulburări afective.

Boala Covid-19 era deja asociată cu cheagurile de sânge, însă autorii studiului spun că noile diagnostice psihiatrice identificate în cazul pacienţilor spitalizaţi sunt într-un număr mult mai ridicat în comparaţie cu descoperirile anterioare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO