Eveniment

Un roman va conduce afacerile de 210 mil. € ale Saint-Gobain

Un roman va conduce afacerile de 210 mil. € ale Saint-Gobain

Constantin Hariton (foto), il inlocuieste la sefia operatiunilor Saint-Gobain pe piata locala pe Olivier Lluansi

03.09.2009, 18:57 257

Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products, fosta Rigips Romania, a devenit de la 1 septembrie noul sef al operatiunilor grupului francez Saint-Gobain pe piata locala, dupa ce Olivier Lluansi a preluat la Varsovia atributiile de director regional pentru Europa de Est.

Saint-Gobain, cu un business anual de 44,8 mld. euro, a realizat in 2008 pe piata locala afaceri de 214 mil. euro, in crestere cu 16,8% fata de anul precedent, prin intermediul a noua firme.

Lluansi a fost artizanul investitiilor in valoare de 230 mil. euro ale Saint-Gobain in Romania in ultimii patru ani, cea mai importanta fiind fabrica de sticla float, pentru constructii, pe care francezii au construit-o la Calarasi in urma unei investitii de 130 mil. euro. „Inaugurarea fabricii de la Calarasi si castigarea pozitiei de lider pe piata romaneasca a sticlei au constituit obiective ambitioase, dar consider ca atingerea lor a meritat toate eforturile noastre", a declarat Lluansi.

El a ocupat si functia de director general al Saint-Gobain Glass Romania si va coordona de la Varsovia activitatile grupului in Polonia, Romania, Bulgaria si Turcia.

Lluansi a coordonat operatiunile Saint-Gobain in Romania incepand din septembrie 2006, iar pozitia de director general a Saint-Gobain Glass Romania i-a revenit lui Ovidiu Pascutiu. Saint-Gobain a fost in ultimii ani unul dintre cei mai agresivi investitori de pe piata locala a constructiilor, insa a decis anul acesta sa amane constructia unei fabrici de mortare la Suceava si a unei unitati de productie de abrazivi la Turda, in urma dificultatilor financiare cauzate de criza economica. In Romania, grupul are 1.100 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO