Eveniment

Ungaria intervine în politica internă a României: planul de reorganizare administrativă a României ar modifica harta etnică

Autor: Mihai Draghici - Mediafax

16.06.2011, 12:20 2312

Proiectul de reorganizare administrativă a României ar fi oschimbare intenţionată şi inacceptabilă a hărţii etnice, afirmăvicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de MTI, informeazăMediafax.

Proiectul de reorganizare administrativă reprezintă o ameninţarela adresa etnicilor maghiari din Ţinutul Secuiesc şi Transilvania,a declarat Semjen.

Vicepremierul ungar a subliniat că au mai existat planuri deacest fel şi că este greu de spus cât de serioase erau în contextulpolitic "furtunos".

"Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiarica regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate deetnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamenteinternaţionale să nu schimbe forţat harta etnică", subliniazăSemjen.

Potrivit vicepremierului ungar, planul reaminteşte de măsurileantimaghiare din vreamea regimului Ceauşescu, când regiuneaautonomă Mureş a fost desfiinţată. Poziţia Ungariei este că,indiferent dacă vor fi operate aceste modificări, "realitatea"Ţinutului Secuiesc trebuie respectată, adaugă vicepremierulungar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO