Eveniment

Urmează ZF/ Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti, 26 septembrie. Automobile Dacia şi Fildas Trading au jumătate din cifra de afaceri totală din Argeş

Urmează ZF/ Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti, 26 septembrie. Automobile Dacia şi Fildas Trading au jumătate din cifra de afaceri totală din Argeş

Autor: Georgiana Mihalache

20.09.2019, 00:07 1151

Dacia, cel mai mare jucător străin din judeţul Argeş, şi Fildas, liderul businessului antreprenorial din judeţ, au avut în 2018 afaceri cumulate de 25,6 mld. lei, jumătate din businessul judeţului.

Companiile din judeţul Argeş au afaceri cumulate de 59 mld. lei în 2017, potrivit lucrării „Capitalul privat româ­nesc“, realizată de ZF cu sprijinul PIAROM, un ru­laj cu care Argeşul se află în top cinci cele mai puternice judeţe din România ca business.

Două companii din Argeş fac jumătate din cifra totală de afaceri a judeţului, Automobile Dacia, cel mai mare producător de maşini din piaţa locală, şi Fildas Trading, al doilea jucător din piaţa de distribuţie de medicamente, cumulând afaceri de 25,6 mld. lei în 2017.

Acest lucru indică o polarizare puternică într-un judeţ unde ponderea companiilor româneşti este de doar 38%, restul fiind firme străine.

Producătorul de maşini de la Mioveni este şi cel mai mare exportator, dar şi cel mai mare importator din judeţul Argeş.

Ziarul Financiar, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, organizează la Piteşti conferinţa Branduri româneşti în 26 septembrie, unde antreprenorii vorbesc despre povestea din spatele brandurilor pe care le deţin şi cum au reuşit să le creeze.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO