Eveniment

Ursache cere desecretizarea dosarelor Bancorex

Ursache cere desecretizarea dosarelor Bancorex

Mircea Ursache, seful AVAS

21.09.2009, 18:52 43

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului(AVAS), Mircea Ursache, crede ca documentele Bancorex ar trebuidesecretizate, mai ales ca, din punct de vedere juridic, nu maiexista inca din 2003 temei juridic ca acestea sa fie tinute lasecret, anunta Pro TV.

Presedintele AVAS spune ca a pregatit in acest sens o propunerelegislativa ce ar putea fi luata in discutie in sedinta de guvern,pentru ca declasificarea acestor documente nu se poate face fara ohotarare de guvern.

"E vorba de documente care se afla in arhiva BCR. Conformlegislatiei in vigoare, termenele pe care se incadreaza noile clasesi niveluri de desecretizare au expirat deja din 2003, deci nu maiputem vorbi de documente secrete. E nevoie de o hotarare de guverncare sa permita declasificarea lor. Nu credem ca in momentul defata mai e vreo problema nici ca efect mediatic, nici ca efectjuridic", a spus Mircea Ursache, presedinte al AVAS.

Bancorex a ajuns in faliment in 1999. BCR, cea mai mare bancadin sistem, a absorbit partea sanatoasa a operatiunilor Bancorex,in timp ce creditele neperformante au fost preluate de stat, prinintermediul AVAS.

La mijlocul anilor '90, Bancorex a acordat timp de mai multi anicredite la dobanzi cu mult sub media pietei si cu garantiiincerte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO