Eveniment

Veolia a concesionat serviciile de apa din Otopeni

02.08.2007, 18:50 1067

Compania Veolia Apa Servicii, divizie a companiei franceze Veolia Eau, a castigat licitatia organizata de Consilul Local Otopeni pentru concesionarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din oras pentru o perioada de 25 de ani.
"Veolia Apa Servicii Otopeni va trebui sa puna in aplicare strategia Consiliului Local prin care toti locuitorii trebuie sa aiba acces la apa platind acelasi pret, sanatatea consumatorilor sa fie protejata impotriva oricarui risc, iar cheltuielile pentru furnizarea serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare sa fie acoperite de utilizatori", au anuntat oficialii firmei.
Printre atributiile firmei, stabilite in contractul de concesiune, se numara operarea performanta a sistemelor de alimentare cu apa si de canalizare, realizarea de investitii pentru reabilitarea si modernizarea sistemului si facturarea serviciilor prestate conform prevederilor legale la un tarif acceptabil pentru populatie, fara depasirea pragului de suportabilitate.
Veolia Apa face parte din cel mai mare grup de utilitati de apa din lume, Veolia Enviroment, grup francez care la nivelul anului trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 28,6 miliarde de euro.
In 2000, Primaria Muncipiului Bucuresti a concesionat pe 25 de ani serviciile de apa si de canalizare companiei Apa Nova, care in prezent apartine in proportie de 83,69% companiei Veolia Apa, municipalitatea Bucuresti detinand un pachet de 16,31%. Oficialii companiei estimeaza ca prin intermediul Apa Nova Veolia a investit in Bucuresti circa 160 de milioane de euro, totalul investitiilor operate de Veolia Apa fiind de circa 200 de milioane de euro.
Afacerile companiei Apa Nova au fost anul trecut de 100 mil. euro, in crestere cu 28% fata de anul anterior, pentru anul in curs fiind prognozat un nivel de 103 mil. euro.
Tinand cont de aprecierea leului fata de euro, cifra de afaceri se va mentine aproape la nivelul de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO