Eveniment

Ziarul Financiar, uitat de Libertatea

12.07.2005, 20:40 194

PubliMedia International, editorul cotidianului Ziarul Financiar, isi anunta cititorii si clientii de publicitate ca datele publicate ieri in cotidianul Libertatea, privind audienta publicatiilor economice, sunt incorecte prin omisiune.

Astfel, PubliMedia International precizeaza ca Ziarul Financiar a fost omis din articolul privind topul publicatiilor economice din Romania, in ciuda faptului ca se afla pe locul doi ca audienta in acest top si numarul unu in ceea ce priveste audienta saptamanala.

Conform datelor oficiale din Studiul National de Audienta, anuntate la sfarsitul saptamanii trecute, Ziarul Financiar ocupa locul al doilea in clasamentul privind numarul mediu de cititori pe editie, la categoria publicatii economice, cu 169.000 cititori/editie, dupa saptamanalul Capital (detinut de Ringier, editorul cotidianul Libertatea) care are 301.000 de cititori pe editie.

Abia pe urmatoarele locuri se afla alte doua titluri (Adevarul Economic - cu 108.000 cititori pe editie, respectiv Banii Nostri - cu 57.500 de cititori pe editie), publicatii mentionate ca fiind pe locurile doi si trei in articolul eronat din tabloidul Ringier.

De altfel, conform aceluiasi studiu, Ziarul Financiar - in crestere de audienta de la ultimul SNA - ocupa primul loc in randul publicatiilor economice, in ceea ce priveste numarul de cititori unici pe saptamana, cu 377.000 cititori/saptamanal - clasament in care e urmat de Capital, care a pierdut 4,4% din cititori de la ultima masurare.

PubliMedia a cerut ieri conducerii companiei Ringier sa corecteze greseala care e de natura sa aduca prejudicii de imagine cotidianului Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO