Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business, Ioana Ceauşu, chief operating officer la EA - The Entrepreneurship Academy: Din sistemul universitar nemţesc putem învăţa partea de programe de studii de ştiinţe aplicate

16.02.2022, 16:47 Autor: Ramona Cornea
Ioana Ceauşu, Chief Operating Officer la EA - The Entrepreneurship Academy, o facultate de business din România în cadrul căreia, pe lângă componenta studiului academic, studenţii sunt susţinuţi să-şi înceapă o afacere, afirmă că ce putem învăţa din sistemul universitar nemţesc este partea de programe de studii de ştiinţe aplicate. 
 
”Experienţa mea din Germania a fost mai degrabă din zona educaţiei tradiţionale, eu făcând cercetare acolo. Ceea ce putem învăţa din sistemul universitar nemţesc este partea aceasta de programe de studii de ştiinţe aplicate cum este şi EA de altfel. Acest tip de program de studii este prezent în majoritatea ţărilor din Europa de Vest în diferite formate şi ce presupun ele este că industria şi şcoala lucrează foarte îndeaproape. Ele există mai ales în zona tehnică pentru oameni care trebuie să folosească maşinării sau tot felul de utilaje destul de complexe sau în zona comercială pentru a deveni specialişti în zona de comerţ, în zona de logistică. EA, din perspectiva asta, este puţin diferită pentru că partea practică la noi se referă la a deschide propriile afaceri de către studenţi. Nu avem această legătură cu industria celor care o au programele de studii de ştiinţe aplicate din Germania, însă ei interacţionează cu experţi din domeniu, cu business mentori, cu investitori astfel încât ei să crească şi astfel au parte de o componentă foarte practică şi aplicată”, a declarat Ioana Ceauşu în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone. 
 
Anterior activităţii sale de la EA, Ioana Ceauşu a lucrat în consultanţă de management şi marketing şi a fost lector la Academia de Studii Econo¬mice. A absolvit un doctorat pe tema crizei de creştere a IMM-urilor şi cercetează pentru al doilea doctorat pe tema impactului acceleratoarelor de business asupra performanţei startup-urilor. 
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este un extras din interviul acordat de Ioana Ceauşu, Chief Operating Officer la EA - The Entrepreneurship Academy, în emisiunea Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone