Femei în business

Proiect ZF/Vodafone Femei în Business, Aura Nicolae, proprietara Chocolissimo: Românii consumă, în medie, două kilograme de ciocolată pe an, faţă de o medie europeană de 10 kg

10.02.2022, 18:53 Autor: Ramona Cornea
Aura Nicolae, antreprenoarea care a adus pe piaţa din România brandul polonez de produse din ciocolată de nişă Chocolissimo, afirmă că românii consumă, în medie, două kilograme de ciocolată pe an, faţă de o medie europeană de 10 kg. 
 
”Consumăm mai puţină ciocolată decât media europeană, însă partea bună este că românii sunt din ce în ce mai deschişi către a consuma produse din ciocolată de calitate în detrimentul celor comerciale uzuale. Noi consumăm două kilograme, se spune că este consumul mediu anual în România de ciocolată versus media europeană care este de 10 kilograme. Diferenţa este destul de mare, elveţienii de exemplu consumă 11 kg de ciocolată pe cap de locuitor pe an, iar noi două. Însă mă bucură foarte tare să văd trendul de consum în România spre produsele de ciocolată de calitate, de nişă, din gamele premium şi sincer cred că şi dacă am rămâne la a consuma două kilograme, dar am consuma o ciocolată de calitate şi produse de calitate, tot am fi câştigaţi. Îmi place să cred că am contribuit şi noi în anii ăştia la trendul acesta de consum al pieţei locale”, a declarat Aura Nicolae în cadrul emisiunii Femei în Business, realizată de ZF în parteneriat cu Vodafone. 
 
Aura Nicolae a intrat în antreprenoriat în 2014, când avea 28 de ani, după o experienţă anterioară de opt ani în marketing şi comunicare. Astăzi conduce o companie care a adus pe plan local brandul polonez de produse din ciocolată de nişă Chocolissimo, administrat în regim de franciză. Anul trecut, Chocolissimo a avut vânzări de aproximativ 1 milion de euro în România.
 
Vodafone România a lansat pachetul comercial „Special Edition, Vodafone – Ziarul Financiar“, ce oferă companiilor mici şi mijlocii o soluţie completă de servicii de conectivitate, acces nelimitat la platforma ZF Corporate şi suport printr-un consultant Vodafone dedicat.
 
Acesta este este un extras din interviul acordat de Aura Nicolae, proprietara Chocolissimo, în emisiunea Femei în Business. Urmăriţi interviul integral aici. 
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Vodafone