Fonduri UE

Exclusiv online: Unde puteţi afla informaţii despre companiile care au câştigat fonduri europene

10.06.2010, 23:08 22

Autorităţile care gestionează fondurile europene structurale şipentru agricultură publică lunar pe site-urile proprii situaţiafirmelor care au câştigat proiecte, precum şi gradul deabsorbţie.

Astfel, Autoritatea pentru Coordonarea InstrumentelorStructurale (ACIS) care coordonează asistenţa nerambursabilă de laUE în cuantum de circa 19 mld. de euro, bani destinaţi IMM-urilor,întreprinderilor mari, universităţilor, autorităţilor publice,actualizează lunar pe site-ul propriu fonduri-ue.ro lista cufirmele care au semnat contracte de finanţare, numele proiectelor,valoare solicitată de la UE, precum şi valoarea totală aproiectelor.

Conform celor mai recente date disponibile publicate lasfârşitul lunii mai, rata de absorbţie a fondurilor structurale adepăşit 9%. În primele cinci luni au fost semnate 440 contracte, cuo valoare eligibilă de 1,73 miliarde euro pentru toate cele şapteprograme operaţionale.

De asemenea, fiecare autoritate de management care gestioneazăun astfel de program are publicată pe site situaţia cu proiecteleaprobate.

În cazul fondurilor pentru agricultură, Agenţia de Plăţi pentruDezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) are pe site-ul apdrp.rorapoartele de selecţie ale firmelor care au câştigat proiecteeuropene.

Pe aceste site-uri mai sunt publicate şi anunţurile privindlansările de proiecte, ghidurile solicitantului sau modificărilelegislative în domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO