Fonduri UE

Firmele de design interior care vor sa intre pe piata din Japonia pot aplica la programul EU Gateway

31.05.2010, 12:08 38

Companiile specializate in design interior care vor sa intre pepiata din Japonia pot depune pana pe 25 iunie aplicatii pentruprogramul EU Gateway, care le faciliteaza participarea in perioada25-29 octombrie la o misiune economica in aceasta tara.

Procesul de aplicare are doua etape. Pentru inceput, companiilecompleteaza un formular exprimandu-si interesul fata de proiect.Daca firma este considerata eligibila, trece la a doua faza,completand un formular de aplicare. Intregul proces se desfasoaraonline, pe site-ul www.eu-gateway.eu, si nu presupune niciun cost dinpartea aplicantului.

Companiile eligibile trebuie sa aiba sediul in Uniunea Europeanasi o activitate pe piata de cel putin cinci ani. Alte criterii deselectie sunt actionariatul european majoritar sau de 100%, precumsi o cifra de afaceri si un numar de angajati suficient de mareastfel incat sa garanteze intrarea pe pietele din Japonia si / sauCoreea de Sud.

Firmele trebuie, de asemenea, sa faca dovada unui portofoliu decooperare cu companii la nivel international si sa aiba o strategiede afaceri solida pentru penetrarea celor doua piete asiatice. Inplus, principalii factori de decizie din cadrul companiilorrespective trebuie sa fie vorbitori fluenti de limba engleza.

Programul EU Gateway, lansat in iulie 2008, este o initiativa aUniunii Europene, fiind implementat in exclusivitate de firmeleDeloitte active in UE, Japonia si Coreea de Sud, si avand ca scopfacilitarea accesului companiilor europene pe aceste pieteasiatice, in sectoare dificil de penetrat, in special celetehnologice, reglementate foarte strict. Programul acopera sasesectoare - tehnologii energetice si de mediu, tehnologiainformatiei si comunicarii, tehnologii in sistemul medical si desanatate, tehnologii de constructii, design vestimentar, precum sidesign interior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO