Fonduri UE

Proiectul finanţat din fondurile europene în care e implicată soţia lui Botiş vrea să califice 500 de şomeri pentru meseria de sudor şi maşinist

Autor: Adelina Mihai

19.04.2011, 15:19 122

Asociaţia "Parteneriat Euroactiv Bistriţa", care are sediulînregistrat în locuinţa ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, vaimplementa un proiect finanţat din fondurile europene pentruresurse umane în perioada noiembrie 2010- februarie 2012.

Proiectul are ca obiectiv creşterea ratei de ocupare în rândulşomerilor, având în grila de activităţi oferirea de servicii deconsilere profesională, de mediere a muncii şi de formareprofesională în ocupaţiile de sudor şi maşinist. Grupul ţintă vizatîn acest proiect este format din 500 de persoane care fac parte dinurmătoarele categorii: persoane în căutarea unui loc de muncă,persoane inactive - şomeri, şomeri de lungă durată, şomeri peste 45de ani, şomeri tineri şi şomeri de lungă durată tineri.

Proiectul a fost câştigat în parteneriat cu producătorul deechipamente pentru protecţia mediului Comelf (cu afaceri de 16,9mil. euro în 2009 şi cu 900 de angajaţi), producătorul de sistemede răcire pentru industria auto Raal (cu afaceri de 17,6 mil. euroîn 2009 şi 1.300 de salariaţi) şi cu Camera de Comerţ şi IndustrieBistriţa-Năsăud.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, este verificat în prezent deinspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmeazăsă stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict deinterese, având în vedere că soţia acestuia este consilier peproiectul "Şansa la demnitate", care a câştigat finanţare europeanăla o lună după numirea lui Botiş în funcţie. Autoritatea demanagement care gestionează linia de finanţare pentru care s-aaprobat proiectul se află în subordinea ministerului Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO