From Vis To Biz

From Vis To Biz, un proiect Ziarul Financiar realizat în parteneriat cu OTP Bank. Diana Şerban, acţionar al reţelei de benzinării Carbogaz, a investit 2 milioane de euro într-o şcoală privată din Bucureşti: „Vrem să le dăm copiilor toate instrumentele pentru a deveni stabili“

06.10.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

♦ Şcoala funcţionează într-o clădire veche restaurată cu o suprafaţă totală de 1.500 mp, iar terenul pe care se află are o suprafaţă totală de 3.000 mp, unde vor putea fi dezvoltate alte corpuri.

Diana Şerban, acţionar al com­paniei care administrează reţeaua de benzinării Carbogaz, a investit 2 mili­oane euro într-o şcoală privată din Bucureşti care se adresează copiilor cu abilităţi înalte. Şcoala Quantum a început activitatea odată cu toamna acestui an, când a primit elevii pentru prima dată în bănci.

Ideea businessului a venit odată cu identificarea unei nevoi pe care Diana Şerban a avut-o în momentul în care copiii săi erau în clasele primare.

„Directoarea grădiniţei, unde era înscris fiul meu, m-a chemat şi mi-a zis că nu poate să mai rămână un an, mi-a dat dosarul, apoi am pornit în căutarea unei şcoli. Am găsit o şcoală cu o curricu­lă britanică, pentru un an a fost în regulă, însă apoi a început să se plic­ti­sească, fiica mea a venit cu aceeaşi po­ves­te. Am început să caut toate activită­ţile extra care se puteau face atunci, l-am testat şi am aflat că are potenţial înalt, am căutat în zona de educaţie gifted toate proiectele, însă erau puţine iniţiative“, spune Diana Şerban, pro­prie­tara Şcolii Quantum, în cadrul emisiunii From Vis To Biz, un proiect Ziarul Financiar realizat în parteneriat cu OTP Bank. Educaţia a­dresată copiilor cu abilităţi înalte pre­supune concentrarea pe fiecare copil în parte, pentru dezvoltarea abilităţi­lor sale. Diana Şerban a creat un con­cept educaţional integrat care porneş­te de la şcoala primară şi se adresează inclusiv ciculului universitar. Antre­pre­noarea a decis că o astfel de zonă, unde nu există foarte multe initiaţive, răspunde unor nevoi şi are potenţial de dezvoltare în piaţă.

„Am creat toată structura bazân­du-ne pe această modelare matema­tică, iar în afară de curricula formală, materiile care se predau obligatoriu în programa tuturor şcolilor din Româ­nia, avem încă două zone şi anume pro­gramul Învaţă să înveţi şi progra­mul de modelare a gândirii“, explică ea.

Primul modul reprezintă un pro­gram normal de şcoală, cu curricula tradiţională, la care se mai adaugă încă o oră unde copiii pot învăţa diverse lu­cruri de la engleză, la artă sau gândire.

Cel de-al doilea modul reprezintă un curs între ora 14 şi ora 16, având loc în fiecare zi, care se concentrează pe dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă a copiilor. Ultimul modul se adresează copiilor cu abilităţi înalte, la care pot participa şi copiii care nu sunt elevi ai şcolii.

„Noi recomandăm copiilor din şcoala noastră, care oricum primesc mult, să facă doar o parte din module, în 1-2 zile pe săptămână, cei care vin din afara şcolii şi au nevoie pot veni zilnic“, spune ea.

În cadrul şcolii există doar clase primare, de la clasa întâi şi până la a treia. Momentan, Diana Şerban spune că nu a vrut să înscrie în clasa a patra pentru că îşi doreşte ca elevii să aibă o continuitate în cadrul şcolii, iar ciclul gimnazial va fi deschis abia peste doi ani, iar pe parcurs va fi dezvoltat şi liceul, cât şi universitatea.

Şcoala funcţionează într-o clădire veche restaurată cu o suprafaţă totaşă de 1.500 mp, iar terenul pe care se află are o suprafaţă totală de 3.000 mp, loc unde vor putea fi dezvoltate corpurile care vor face parte dintr-un campus. în cadrul şcolii există circa 20 de cadre didactice.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea OTP Bank