IMM

ZF Investiţi în România – Iaşi. Antreprenorii din Iaşi au început să colaboreze mai mult şi să lucreze împreună pentru a se dezvolta. Perspectivele de creştere însufleţesc mediul de business local

ZF Investiţi în România – Iaşi. Antreprenorii din...

Autor: Alex Ciutacu, Mircea Nica

23.05.2024, 00:07 817

Antreprenorii din Iaşi sunt mai deschişi la colaborări şi au început să lucreze mai mult împreună pentru a se dezvolta şi pentru a creşte economia locală, a explicat Andrei Dănilă, asociat şi administrator al firmei de IT Code932, prezent la conferinţa ZF Investiţi în România, organizată miercuri la Iaşi alături de CEC Bank.

„În Iaşi a început să existe colaborare, au început să existe grupuri de antreprenori care lucrează împreună. (...) Văd în piaţă oameni care deja au ajuns la o maturitate de business, semnul cel mai important al acestei maturităţi este deschiderea spre colaborări şi asocieri. Am trecut de mentalitatea că «businessul meu este copilul meu», au început foarte multe colaborări, am trecut prin încercări, ne-am călit în luptă, iar tot contextul geopolitic şi economic internaţional generează oportunităţi.” 

Sentimentul că Iaşiul se dezvoltă este unul tot mai prezent atât în mediul de business, cât şi la nivelul societăţii, după cum a observat Grupul Iulius, dezvoltatorul care a construit în Iaşi proiectul de impact cunoscut drept Palas Iaşi, respectiv Palas Campus.

„Este pregnant astăzi în Iaşi sentimentul de mândrie, sentimentul că se poate face ceva şi că în faţă este doar progres. Se vede peste tot, se vede în oraş, se vede în străzile aglomerate, în magazinele aglomerate, inclusiv noi observăm în indicatorii noştri economici la nivel de grup”, a declarat Marius Persenea, COO al Grupului Iulius.

Regiunea Moldovei a dat României unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi unele dintre cele mai dinamice grupuri antreprenoriale, aşa cum a observat Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank, prezent la conferinţa de la Iaşi.

„Dacă adunăm cifra de afaceri a antreprenorilor români prezenţi sau care originează din Moldova, cred că depăşim foarte uşor cifra de afaceri a Bucureştiului sau a Ardealului, cu exemple precum Grupul Iulius, Grupul Altex, Grupul Dedeman, Agricola Internaţional, Grup Şerban, One United, Grupul Autonom, deci grupuri foarte puternice. Şi nu se povesteşte foarte mult despre acest lucru”.

Citiţi pe larg despre acest subiect în ediţia de vineri a ziarului şi pe zf.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24