Info

(P) Ce tip de cafea sa alegi pentru o cafenea de succes?

(P) Ce tip de cafea sa alegi pentru o cafenea de succes?

Autor: Publicitate

24.05.2024, 15:44 48

Vrei sa iti deschizi o cafenea sau esti prezent pe piata de ceva timp, insa vrei sa faci o schimbare catre mai bine? Cerceteaza piata si alege un tip de cafea de calitate pentru a bucura sufletele celor care iti trec pragul.

Fiecare zi ne aduce o serie de noi provocari, iar pentru a le face fata cu brio, trebuie sa ai un start bun inca de dimineata: o cana de cafea care sa-ti incarce bateriile pentru ziua ce te asteapta. Un numar considerabil de oameni aleg sa isi bea cafeaua la birou sau in oras cu prietenii si, de aceea, locul de unde aleg sa-si cumperi o ceasca de fericire este important. 

Exista o multime de cafenele de jur imprejurul nostru, insa calitatea cafelei alese si folosirea unui aparat de cafea profesional vor face intodeauna diferenta. Afla care sunt cele trei tipuri de cafea disponibile si care este cea mai buna varianta pentru tine pentru o afacere de succes. 

Tipuri de cafea

Este important sa te familiarizezi cu arta cafelei, iar alegerea sortimentului potrivit necesita cunostinte de specialitate, pentru a le oferi clientilor tai o experienta completa, invitandu-i sa savureze una dintre cele mai consumate bauturi calde din lume. Iata care sunt cele trei tipuri de cafea existente:

Cafea instant

Cunoscuta si sub denumirea de “ness” sau “cafea solubila”, cafeaua instant reprezinta cel mai facil mod de a obtine doza de energie de care ai nevoie. Amestecand 1-2 lingurite de cafea solubila cu apa fierbinte obtii bautura dorita, peste care poti presara un strop de lapte si niste zahar dupa preferinte. 

Dar cum este obtinuta cafeaua solubila? Dupa prajirea si macinarea boabelor de cafea, aceasta este infuzata in apa la temperaturi peste 100 °C. Urmeaza eliminarea apei, iar din extractul rezultat se obtine o pudra usor de dizolvat in apa. 

Acest tip de cafea este adesea savurat in intimitatea caminului fiecaruia, nefiind o optiune des intalnita in industria HoReCa. 

Cafea macinata

Prin rasnirea sau macinarea bobelor de cafea, acestea se transforma intr-un praf fin, pulbere. In functie de modul in care urmeaza sa fie pregatita cafeaua (ibric, french press, espressor etc.), boabele de cafea trebuie macinate intr-un anumit fel, iar acest aspect se face prin stabilirea unui grad de macinare. Acest grad poarta numele de granulatie. 

Acest tip de cafea este cel mai adesea regasit in casele oamenilor, produsul principal pe care il regasim in industria HoReCa fiind cafeaua boabe.

Cafea boabe

Pentru o experienta completa prin lumea cafelei, ofera-le clientilor tai cafea sub forma de boabe. Espressoarele profesionale macina cantitatea exact de cafea pentru fiecare client in parte, in functie de preferintele acestuia: espresso, latte, cappuccino samd.

Cafeaua boabe este o alegere ideala pe care o poti face in vederea pozitionarii afacerii tale pe lista serviciilor premium, insa tipul de cafea ales nu este singurul aspect de care sa tii cont atunci cand alegi tipul de cafea pe care sa il servesti. Este important sa analizezi si alti factori precum:

  • calitatea boabelor de cafea
  • tara de origine a boabelor
  • compatibilitatea dintre sortimentul ales si aparatul de cafea utilizat.

Alege sa le oferi persoanelor care iti trec pragul o experienta luxurianta, bogata in arome, prin gustul unic al cafelei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24