Media & Advertising

Gabriel Liiceanu ia dividende de la Humanitas

10.05.2010, 11:49 234

Humanitas Multimedia, editura de audiobook-uri a grupuluiHumanitas, al carei actionar majoritar este scriitorul GabrielLiiceanu, a hotarat in cadrul Adunarii Generale sa acorde dividendein cuantum de 100.000 de lei brut, din profitul inregistrat in2008, proportional cu cota de participare a fiecarui actionar,conform datelor publicate in Monitorul Oficial.
Valoarea profitului nerepartizat se ridica la peste 178.000 de lei,diferenta ramasa urmand a ramane nerepartizata pana la o nouahotarare a adunarii generale.

Actionarii Humanitas Multimedia sunt Gabriel Liiceanu si HumanitasSA.

Grupul Humanitas, care reuneste Editura Humanitas, HumanitasFiction, societatea de difuzare Librariile Humanitas si HumanitasMultimedia, a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 7milioane de euro, fata de aproape 10 milioane de euro anulanterior, potrivit oficialilor companiei.

Aproape jumatate din incasarile grupului controlat de scriitorulGabriel Liiceanu sunt generate de editura Humanitas. Alaturi deLiiceanu, care detine 88% din titlurile grupului, alti actionariimportanti sunt Mihaela Maria Korne (cu 3%), societatea LibrariileHumanitas si alti actionari persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO