Media & Advertising

Hotararea Clubului Roman de Presa

21.02.2007, 18:56 9

Intrunit in sedinta astazi, 20 februarie 2007, Consiliul de Onoare al CRP a analizat sesizarile primite din partea Asociatiei Consumatorilor de Media, Agentiei de Monitorizare a Presei, Centrului pentru Jurnalism Independent, Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie si Conventiei Organizatiilor de Media privind declaratiile lui George Becali, precum si noul cod de conduita interna al angajatilor TVR.

In ceea ce priveste subiectul legaturii comerciale intre George Becali si Pro TV, Consiliul de Onoare nu a constatat dovezi care sa duca la o legatura a aspectului comercial cu continutul editorial. Nu s-au identificat elemente probatorii in sesizarile prezentate. Prin urmare, CRP, pronuntandu-se in aria sa de competenta, nu constata incalcari ale articolului 8 al Codului Deontologic al Ziaristului, conform caruia: "In exercitarea profesiei si in relatiile pe care le intretine cu autoritatile publice sau cu diverse societati comerciale, ziaristului ii sunt interzise intelegeri care ar putea afecta impartialitatea sau independenta sa".

De asemenea, Consiliul de Onoare al CRP a discutat impreuna cu domnul Tudor Giurgiu, Presedinte Director General al TVR, prevederile noului cod de conduita interna al TVR si a concluzionat ca acestea au dat nastere la interpretari si ingrijorari din cauza modului defectuos in care a fost comunicat documentul. Domnul Giurgiu a luat nota de observatiile membrilor Consiliului, pe care le va analiza in vederea producerii unei versiuni finale, imbunatatite, a codului.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa, 20 februarie 2007

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO