Media & Advertising

Insula din ultimul film Bond- Skyfall există cu adevărat

Insula din ultimul film Bond, Skyfall există cu adevărat

Autor: Cătălina Butan

18.11.2012, 13:00 703

În ultimul film din seria James Bond, Skyfall, eroul interpretatat de Daniel Craig îşi întâlneşte inamicul (Javier Barden) pe o insulă pustie. Această insulă, însă, există şi în realitate, în apropierea oraşului Nagasaki din Japonia, scrie Business Insider.

Insula Hashima, care arată aproape la fel cu cea din film are o poveste diferită. În 1959, insula cunoscută şi sub numele de Battleship Island, pentru forma sa de navă de război era un oraş minier suprapopulat. 

Insula, cumpărată de corporaţia Mitsubishi a fost principala bază minieră de exploatare a cărbunilor din Japonia în perioada 1890-1980

Minele au fost închise în anii 90ă iar insula a fost abandonată. Din aprile 2009 insula putea fi vizitată de către turişti după ce timp de zeci de ani de zile accesul a fost interzis.

Câteva străzi din insulă au fost refăcute în cadrul Studiourilor Pinewood din Marea Britanie, unde s-a filmat o mare parte din pelicula Skyfall.

"007: Coordonata Skyfall", al 23-lea film din franciza "James Bond", este lider în box office-ul românesc de weekend, pentru a treia săptămână consecutiv, cu încasări de 556.605 lei şi 29.319 spectatori, informează Asociaţia Film România.

.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24