Media & Advertising

Manuela Necula este noul sef de tara al lui Ogilvy

11.02.2005, 00:00 44



 Reteaua Ogilvy a numit-o, joi, pe Manuela Necula in functia de Head of Country al Ogilvy Grup Romania.



Aceasta numire vine dupa ce, la sfarsitul lunii ianuarie, Ogilvy & Mather si Zoltan Szigeti (WPP Head of Country) s-au despartit, dupa opt ani de zile, ca urmare a unor discordante privind managerierea afacerii.



In acelasi timp, reteaua precizeaza, intr-un comunicat, ca agentiile conduse pana de curand de Christophe Lucius si Manuela Necula, Red Cell si 141, vor opera sub umbrela Ogilvy Grup Romania si vor raporta financiar acestui grup. Decizia a fost luata de WPP Group plc, pentru a consolida aceste companii in Romania.



Christophe Lucius va continua sa fie Managing Director pentru agentiile Red Cell si 141.



Pentru urmatoarea perioada, agentiile MindShare Media si Media Insight vor raporta direct catre Alex Herdt, CEO Ogilvy & Mather Group, Central & Eastern Europe. Bogdan Prajisteanu, Managing Director Media Insight, si Ovidiu Florea, Managing Director MindShare Media, vor lucra indeaproape cu Alex Herdt si Manuela Necula, pentru a se asigura ca cele doua companii isi pastreaza excelenta reputatie pe care o au pe piata, se mai arata in comunicatul citat.



Noua echipa de management a Ogilvy Grup Romania este alcatuita din: Manuela Necula - Head of Country Ogilvy Grup Romania; Roxana Popescu - Managing Director Ogilvy & Mather Advertising; Gabriela Lungu - Managing Director Ogilvy Public Relations Worldwide; Christophe Lucius - Managing Director Red Cell si 141; Ovidiu Florea - Managing Director MindShare Media; Bogdan Prajisteanu - Managing Director Media Insight.



"Suntem incantati de aceasta decizie, care ne va permite sa investim in continuare in Romania, o tara careia noi ii suntem dedicati. Credem in viitorul si in succesul Ogilvy aici", a declarat Alex Herdt, CEO Ogilvy & Mather Group, Central & Eastern Europe, dupa numirea Manuelei Necula la carma Ogilvy Grup Romania.



Necula aduce cu sine o experienta de noua ani in domeniul comunicarii, dintre care opt ani de activitate intensa in cadrul D'Arcy Romania, in calitate de Client Service Director si membru al Consiliului director. In aceeasi perioada, a condus timp de cativa ani si divizia specializata in comunicare medicala a agentiei, Medicus, tot ea fiind aceea care a pus bazele filialei D'Arcy din Republica Moldova.



Anul trecut, Necula a facut parte din juriul festivalului EFFIE New York, iar in acest an va repeta experienta ca membru in juriul Euro EFFIE. In ultimele 14 luni, Manuela Necula a fost Deputy Managing Director Red Cell si 141 Romania.



"Grupul Ogilvy a devenit liderul pietei de comunicare din Romania din punct de vedere al cifrei de afaceri cu multi ani in urma. Cu toate acestea, avem inca multe oportunitati de explorat. Imi propun sa imi canalizez energia pentru a imbunatati in continuare produsul creativ, a oferi clientilor nostri servicii la cele mai inalte standarde si a adauga noi clienti la portofoliul existent. Va constitui o prioritate pentru mine recunoasterea si cultivarea talentului profesional in cadrul grupului si intarirea respectului partenerilor si al comunitatii de business. Integrarea Red Cell/141 in noul grup este, de asemenea, una dintre prioritatile mele", a declarat noul Head of Country Ogilvy Grup Romania.



Ea a asigurat ca isi asuma noua functie cu incredere si este onorata ca i s-a facut aceasta oferta. "Este adevarat ca evenimentele din ultimul timp au creat un soc atat in interiorul agentiei, cat si in piata. Totusi, stiu din propria experienta ca aceste lucruri fac parte din realitatea vietii de business. Consider ca avem o datorie profesionala, noi, toti cei care lucram astazi in Ogilvy Grup, sa trecem peste acest moment.



Comunicatul care anunta preluarea s0efiei Ogilvy Romania de catre Necula este prima reactie oficiala pe care o are biroul de la Bucuresti al retelei, dupa ce, in urma cu doua saptamani, presa romana dadea ca sigura schimbarea conducerii. Doar biroul din New York al Ogilvy and Mother Worldwide confirmase, in urma cu o saptamana, ca Ogilvy & Mather si Zoltan Szigeti au incetat colaborarea. Intre timp, ziaristii au speculat pe marginea faptului ca Mihaela Nicola si Zoltan Szigeti nu mai detin functiile presedinte al grupului de comunicare Ogilvy, respectiv WPP Head of Country. Au fost vehiculate mai multe motive referitoare la plecarea lor din grup, de la demisie pana la indepartarea din functie, ca urmare a unor nereguli financiare pe care le-ar fi depistat in cadrul companiei reprezentantii biroului din Londra al Ogilvy & Mather. Nu a fost trecut cu vederea nici un posibil amestec al Ogilvy Romania in campania electorala a PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO