Media & Advertising

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
12.06.2014, 19:47 216

Topul celor mai importante ştiri de joi, 12 iunie

Ponta anunţă reducerea CAS cu 5 puncte, dar din octombrie şi fără acordul FMI

Contribuţiile de asigurări sociale vor fi reduse la angajator cu cinci puncte procentuale, dar de la 1 octombrie, cu un impact bugetar de 850 milioane lei, fără majorarea deficitului bugetar, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând însă că măsura nu are acordul FMI, ci este asumată de Guvern. Mai multe detalii aici. 

Britanicii de la GSK închid fabrica de la Braşov

Compania britanica GlaxoSmithKlein, care deţine fabrica Europharm de la Braşov, unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente, a anunţat că va închide această unitate până la finalul anului 2015. Mai multe detalii aici.

A fost publicat prospectul ofertei Electrica, documentul de 500 de pagini despre listarea anului

Prospectul de ofertă publică iniţială pentru vânzarea a 51% din acţiunile Electrica a fost publicat pe website-ul Bursei de Valori Bucureşti. Prospectul conţine informaţii despre rezultatele financiare ale Electrica, despre riscurile investiţiei în acţiunile Electrica, despre planurile de dezvoltare a companieiMai multe detalii aici. 

Enel ajunge sub tirul acuzaţiilor cu o săptămână înainte de listarea Electrica 

Cu afaceri de 1,5 mld. euro şi 136 mil. euro profit net în 2013, Enel este în cea mai grea poziţie de la intrarea pe piaţă. Italienii sunt acuzaţi că au umflat facturile nejustificat, după ce anterior Curtea de Conturi constatase neîndeplinirea obligaţiilor de investiţii. Mai multe detalii aici. 

Romtelecom cere unui milion de clienţi pe TV să accepte o majorare a tarifului cu 0,62 €

Romtelecom, numărul doi pe pia­ţa locală de servicii TV, a transmis notificări scrise întregii baze de utilizatori ai serviciilor de televiziune prin satelit şi internet (IPTV) - adică unui nu­măr de aproximativ un milion de clienţi - prin care îi informează că a decis să majoreze tariful serviciilor cu 0,62 euro (TVA inclusă) pe lună, începând cu data de 14 iulie. Mai multe detalii aici. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO