Mediafax.biz Exclusiv

Acţionarii Asesoft au mai adus 4 milioane de euro la magazinele Flanco

Autor: Cristina Rosca

07.07.2011, 11:56 234

"Cele 4 milioane au ca scop susţinereadezvoltării intensive a businessului Flanco, banii fiind folosiţipentru accelerarea creşteriiafacerilorcompaniei", a spus Iulian Stanciu pentru ZF.

Asesoft Web este acţionarul majoritar alFlanco, cu 99,9% din acţiuni, un pachet de sub 1% aflându-se înposesia lui Adrian Olteanu, directorul general alretailerului.

Grupul Asesoft, deţinut de Sebastian Ghiţăşi Iulian Stanciu, a preluat în toamna anului trecut 60% dinacţiunile Flanco, retailerul de electrocasnice având nevoie delichidităţi de la un investitor nou după ce a intrat în insolvenţăcu datorii de 60 mil. euro. Băncile creditoare ING, UniCreditŢiriac Bank şi BRD, care au păstrat la momentul respectiv un pachetde 40%, au căutat un investitor care să poată aduce cel puţin 14mil. euro în companie pentru a stinge datoriile garantate alereţelei şi pentru a-i susţine creşterea vânzărilor.

La momentul preluării companiei în 2010,Asesoft s-a angajat să realizeze o injecţie de capital de 4 mil.euro pentru creşterea stocurilor de marfă, pe lângă cele 10milioane de euro necesare pentru stingerea unor datoriibancare.

"Asesoft Web este în acest moment acţionarmajoritar al Flanco Retail. Conversia în acţiuni Flanco Retail aunei părţi din datoria bancară a companiei a fost rediscutată şi afăcut subiectul unei noi înţelegeri semnate de ambele părţi, careprevede preluarea integrală a pachetului de acţiuni de cătreAsesoft Web", a mai spus Stanciu.

Flanco şi-a bugetat pentru acest an vânzăriîntre 100 şi 120 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, faţă de 85-90mil. euro anul trecut. Estimările ZF au la bază vânzările pe metrupătrat de circa 3.000 de euro, valoarea pieţei şi cota de piaţăanunţate de companie. Compania operează în acest moment o reţea de75 de magazine, cu cinci mai multe decât în momentul preluării decătre Asesoft.

Flanco şi-a bugetat afaceri în creşterepentru 2011, în condiţiile în care principalii jucători - Altex,Domo şi Flanco - se aşteaptă ca piaţa să crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO