Mediafax.biz Exclusiv

Afacerile Canon în România au crescut cu circa 10% anul trecut

Autor: Adrian Seceleanu

26.01.2012, 13:49 116

"Deşi a fost un an greu pentru noi, businessul Canon fiind afectat atât de cutremurul din Japonia, cât şi de inundaţiile din Thailanda, din datele furnizate de partenerii noştri putem spune că faţă de 2010, în 2011 businessul Canon în România a avut o creştere cu circa 10%.", a precizat el.

Canon are în România un număr de 10 angajaţi şi nu are momentan în plan să facă alte recrutări.

Potrivit lui Secăreanu, piaţa de aparate foto, compacte şi DSLR (digital single-lens reflex) este estimată de partenerii companiei undeva între 250.000 şi 300.000 de unităţi pentru 2011.

În ceea ce priveşte Canon, firma şi-a majorat anul trecut cota pe piaţa din România, atât pe segmentul aparatelor ieftine, cât şi pe cel al aparatelor mai scumpe.

"În prima jumatate a anului am avut o prezenţă puternică în zona echipamentelor semiprofesionale şi profesionale, atingând o cotă de piaţă pe acest segment de 40-45%. Pentru gama de aparate foto compacte cota de piaţă s-a situat în jurul valorii de 15%. Din datele furnizate de parteneri estimăm o creştere a cotei de piaţă de 2% pe compacte şi 5% pe DSLR, acesta din urmă fiind şi segmentul cu cel mai mare interes pentru Canon"., a adăugat Secăreanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24