Mediafax.biz Exclusiv

Alexa, Broker Cluj: În ciuda tensiunilor de pe pieţele externe, cu greu găsesc motive la scăderile de pe Bursă

Autor: Adrian Cojocar

01.09.2011, 12:39 219

"Este destul de greu de făcut predicţii în acest moment, dar mă aştept ca pieţele internaţionale să se stabilizeze şi în acest caz s-ar crea condiţiile ca piaţa de la Bucureşti să recupereze pierderile din ultimele două luni", a spus Alexa.

El a amintit că sunt foarte multe companii care au reuşit să atingă nişte praguri de profitabilitate foarte ridicate în acest an, unele chiar cele mai mari din ultimii cinci ani.

"Astfel, în ciuda tensiunilor de pe pieţele externe, cu greu găsesc motive la scăderile de pe Bursă", afirmă analistul.

Potrivit lui, acţiunile companiilor din sectorul industrial şi cele din sectorul farma sunt preferate pe BVB din prisma rezultatelor foarte bune înregistrate în acest an.

"Cel puţin din punctul de vedere al indicatorilor tehnici, normal că percepţia este mai degrabă negativă decât pozitivă. La nivelul performanţei relative însă, bursa a evoluat foarte slab în raport cu indicii externi şi mă aştept să aibă o evoluţie mai bună în următoarele luni", spune Alexa.

După scăderile violente din luna august, care au dus cotaţiile celor mai lichide acţiuni de la Bursă în jos şi cu 20% la un moment dat, BVB a arătat în ultimele zile semne de stabilizare pe volume foarte scăzute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24