Mediafax.biz Exclusiv

Apulum Alba Iulia angajează 60 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu

14.11.2011, 19:18 135

Compania a recrutat de la începutul anului şi până în prezent circa 130 de persoane, pentru toate sectoarele de producţie, astfel că în prezent numărul de angajaţi ai Apulum a ajuns la peste 800 de oameni.

"În acest an am angajat 130 de oameni, iar pentru finalul anului, odată cu montarea noului cuptor de ardere, vom mai face aproximativ 60 de noi recrutări. În prezent, lucrăm la montarea unui cuptor de ardere rapidă a porţelanului, în vederea creşterii capacităţii de producţie a companiei la circa 14.500 de tone de porţelan pe an", a declarat Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

Pentru IKEA, Apulum livrează în principal seturi de farfurii, dar şi alte produse.Dacă anul trecut IKEA a achiziţionat 7,6 milioane de piese din porţelan, pentru acest an compania dinAlba Iuliaa încheiat un contract cu IKEA pentru furnizarea a 11 milioane de piese.

Compania a realizat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 44 mil. lei (circa 10,5 mil. euro), mai mult cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită în special creşterii cererii la export.

Potrivit celor mai recente estimări, Apulum mizează în acest an pe vânzări totale de 65 mil. lei (15,4 mil. euro), în creştere cu 48% faţă de anul trecut.Producătorul de articole din porţelan a încheiat exerciţiul financiar din 2010 cu o cifră de afaceri de 44,8 mil. lei (circa 10,6 mil. euro).

Fabrica Apulum a fost preluată în urmă cu trei ani de grupul italian Rody Time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO