Mediafax.biz Exclusiv

Beşciu de la Euroconstruct modernizează tramvaiul din Cluj pentru 25 mil. €

Autor: Laurentiu Cotu

08.06.2011, 19:29 262

Modernizarea liniei de tramvaidin Cluj-Napoca a atras interesul a şapte companii de construcţii,care au depus oferte pe portalul electronic de achiziţii publiceSEAP.

Dintre aceste oferte s-aucalificat numai două, respectiv cea a Societăţii de Semnalizări şiAutomatizări Feroviare ISAF din Bucureşti, în valoare de 111,1 mil.lei (26,4 mil. euro) şi cea a asocierii Swietelski BaugesellschaftmbH, Euroconstruct Trading '98, Astalrom şi Transferoviar Grup, învaloare de 104 mil. lei (circa 25 mil. euro), valoarea cea mai micăcâştigând licitaţia.

Primăria municipiului Cluj-Napocava semna în data de 15 iunie 2011 contractul de execuţie alucrărilor de reabilitare a liniei de tramvai, proiect realizat dinfonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional, Axa1.1, destinat polilor de creştere.

Consiliul Naţional pentruSoluţionarea Contestaţiilor a respins constaţiile depuse de cătrecompaniile Martin Rose România şi Mari Vila Com (care depuseserăoferte) la raportul de atribuire al comisiei de licitaţii din datade 23 aprilie 2011.

"Investiţia înseamnă peste 200 denoi locuri de muncă în Cluj-Napoca pe durata execuţiei lucrărilor.Proiectul este foarte important pentru strategia de modernizare atransportului în comun din municipiu, prin faptul că va reduce lajumătate timpul de călătorie pe care îl necesită infrastructuraactuală.Un altavantaj al tramvaiului se referă la economia consumului energetic,care va scădea cu circa 38-40%.

Lucrările de construcţie se vor realiza petronsoane", a declarat Sorin Apostu, primarul municipiuluiCluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO