Mediafax.biz Exclusiv

Camioanele lui Lazăr revin pe creştere. Proprietarul vrea să extindă flota cu 100 de unităţi

Camioanele lui Lazăr revin pe creştere. Proprietarul vrea să extindă flota cu 100 de unităţi

Autor: Bogdan Alecu

09.12.2010, 19:35 48

IonLazăr, omul deafaceri care controlează compania de transport rutier InternationalLazăr Company, estimează pentru acest an o creştere a businessuluide 5%, la aproape 32 mil. euro, în condiţiile în care anul trecutafacerea a înregistrat un declin de aproape 20%, la 30 mil.euro.

În aceste condiţii, Lazăr aînceput să se gândească din nou la extinderea flotei de camioane,în decurs de un an fiind vizată achiziţia a circa 100 de noiunităţi.

International Lazăr Company dispune în totalde 310 autovehicule, din care 292 de camioane mari de 20 de tone şi18 vehicule comerciale, potrivit informaţiilor de pe site-ulcompaniei.

"Intenţionăm să extindem flota de camioaneîncepând cu a doua jumătate a anului viitor şi prima jumătate din2012, când dorim să achiziţionăm 100 de ca mioane noi. Momentan nuavem nevoie de o flotă mai mare", a spus Ion Lazăr.

Edy Spedition, Romtrans şi Lazăr sunt ceimai mari trei transportatori rutieri de marfă de pe piaţa localăcare, după o scădere puternică a afacerilor în 2009, vorbesc acumla unison despre o reluare a trendului ascendent.

Asociaţia Naţională a Exportatorilor şiImportatorilor din România estimează pentru anul viitor o creşterea importurilor şi exporturilor cu 7 mld. euro în 2011, avansulfiind determinat în primul rând de majorarea exporturilor deautomobile.

Pe lângă acestea, Lazăr dispune şi de oflotă de 50 de camioane inscripţionate cu logoul companiei, careoperează în franciză.

Lazăr, Romtrans şi Edy Spedition sunt ceimai mari trei transportatori rutieri de marfă de pe piaţa localăcare, după un an 2009 de scădere drastică a afacerilor, vorbescacum la unison despre o reluare a trendului ascendent.

Pe de altă parte, Lazăr mai deţine şi alteafaceri şi estimează că va înregistra pentru tot grupul de firme pecare îl controlează venituri de peste 70 de milioane de euro înacest an, în creştere cu 10-15% faţă de 2009."Întreg grupul va înregistra anulacesta o creştere a cifrei de afaceri de 10-15% faţă de 2009.Creşteri estimăm să avem şi anul viitor, în condiţiile în care dejape piaţă se simte o cerere tot mai mare pentru transporturi", a maispus Lazăr.

Omul de afaceri mai deţineparticipaţii în companii precum Hoedlmayr Lazăr, MecanpetrolGăeşti, companie specializată în construi rea şi re pararea deutilaj pe trolier, BAT Bascov (reparaţii echipamente petroliere),Agromec Topoloveni (transport intern şi internaţional de marfă,fabricarea de componente pentru motoare) şi Lazăr Logistics,divizia de logistică a grupului, care deţine un depozit înPiteşti.

Printre clienţii companiilor detransport deţinute de Lazăr se numără Dacia, Michelin, Continentalsau Pirelli, potrivit unor informaţii furnizate anterior dereprezentanţii companiei.

Unii jucători din piaţatransporturilor au început să îşi extindă flotele încă din acestan, după ce anul trecut peste 3.000 de camioane au fost returnatefirmelor de leasing, pe fondul crizei economice.

Compania Edy InternationalSpedition, controlată de omul de afaceri Alin Popa, a înregistratîn primele nouă luni ale acestui an venituri de 49 mil. euro, încreştere cu peste25% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivitoficialilor companiei.În aceste condiţii, compania a achiziţionat în acest an 70 decamioane Iveco de la Cefin România şi 65 de vehicule comerciale dela Mercedes-Benz. În acest an achiţizii au mai realizat şi cei dela Dumagas, care au cumpărat 150 de camioane de peste 18tone.

Vânzările de camioane de peste 18 tone auînregistrat în primele zece luni ale acestui an o creştere de peste34%, la aproape 1.400 de unităţi.Acesta este primul segment al pieţei auto locale carea revenit pe creştere, pe o piaţă totală care scade cu aproape24%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO