Mediafax.biz Exclusiv

Cel mai mare cancer al societăţii îl reprezintă subvenţiile sociale, crede şeful Alico

Autor: Adelina Mihai

09.11.2011, 12:11 111

El adaugă că ar trebui continuate investiţiile în sectorul public, însă acestea trebuie făcute în proporţie cu ceea ce statul îşi permite.

"Nu subvenţiile sociale sunt cheia evoluţiei, ci subvenţiile pentru micii întreprinzători", spune Alexandrescu.

În opinia sa, una dintre cele mai mari greşeli o reprezintă faptul că şomajul în rândul angajaţilor care provin din sectorul bugetar este redus, pentru că, având de lucru la stat, oamenii nu sunt motivaţi să aducă valoare adăugată în economie prin întreprinderea unei activităţi în domeniul privat.

"Cel mai mare cancer al societăţii îl reprezintă subvenţiile sociale, pentru că în loc să li se dea bani pentru a crea valoare adăugată, oamenilor li se dau ajutoare pentru supravieţuire. Nu subvenţiile sociale sunt cheia evoluţiei, ci subvenţiile pentru micii întreprinzători", spune Alexandrescu.

O statistică a ZF pe baza datelor de la INS arată că, la finele lunii iulie 2011, erau înre­gis­traţi 199.000 de funcţio­nari în adminis­traţia pu­blică şi apă­rare, cu 40.000 mai mult decât în decem­brie 2004, anul când PDL a venit la putere îm­pre­ună cu PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24