Mediafax.biz Exclusiv

Cel mai mare fond local ia 25.000 euro pe zi din depozite

Autor: Roxana Pricop

24.05.2011, 19:46 574

Fondul avea o avere de 1,4 mld.lei la finele anului trecut, o treime din această sumă fiindplasată în depozite bancare deschis la cele mai mari băncicomerciale. Din investiţiile în depozite, titluri de stat şiobligaţiuni, BCR Monetar a obţinut un randament de 8,9% în 2010.Bursa a crescut cu 12,3% anul trecut, iar rata medie a dobânziiplătite de bănci pentru un depozit nou pe 12 luni a fost de9,3%.

"Dimensiunea mare îi dă fonduluiposibilitatea de a fructifica oportunităţile apărute în piaţă.Poate negocia dobânzi ridicate la depozite. În prima jumătate aanului trecut, dobânzile negociate de fond au ajuns şi la dublufaţă de nivelul pe care l-ar putea încasa o persoană fizică", aspus Dragoş Neacşu, preşedintele societăţii de administrare ErsteAsset Management.

Spre deosebire de depozitele populaţiei,plasamentele fondurilor mutuale în depozite bancare nu suntgarantate până în limita unui plafon de 100.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO