Mediafax.biz Exclusiv

Copos a finalizat investiţiile de 11 mil. euro la hotelul Sportul din Poiana Braşov. Acum aşteaptă autostrada spre munte care să îi aducă clienţi

Copos a finalizat investiţiile de 11 mil. euro la hotelul Sportul

Autor: Mirabela Tiron

05.10.2011, 18:43 249

În urma modernizării hotelului Sportul, Copos a mai construit un centru spa pe o suprafaţă de aproape 1.900 de metri pătraţi, în timp ce capacitatea de cazare a crescut cu 15 camere, până la 104 camere.

"Am finalizat investiţiile în modernizare. Dacă se va dezvolta şi domeniul schiabil, Poiana şi Braşovul vor fi pline de turişti", a spus omul de afaceri. Copos a mai adăugat că ar fi nevoie şi de o autostradă Bucureşti-Valea Prahovei pentru ca Poiana Braşov să fie la fel de atrăgătoare precum o staţiune din Franţa.

Omul de afaceri s-a arătat însă mai optimist ieri faţă de toamna anului trecut, când spunea supă rat că în loc să investească în modernizarea hotelurilor ar fi trebuit să pună o panglică pe ele cu mesajul "faceţi autostradă până la munte, vom renova hotelurile când vom avea infrastructură".

Poiana Braşov este singura staţiune de schi care atrage anual peste 3.000 de turişti englezi şi care a fost votată de către aceştia ca fiind cea mai ieftină destinaţ ie de schi din lume. Staţiunea are o capacitate de cazare de aproape 2.800 de locuri în hoteluri şi pensiuni, cele mai multe fiind clasificate la trei şi patru stele, potrivit datelor din baza de date a Ministerului Turismului.

Pe lângă hotelul Sportul, Copos mai deţine la munte hotelurile Poiana şi Bradul.

Cele trei unităţi au o capacitate de cazare de 212 camere de camere clasificate la trei şi patru stele.

În primele şase luni ale acestui an, hotelurile de la munte au avut o cifră de afaceri în creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceste rezultate au fost obţinute după investiţiile realizate. Cele trei hoteluri de la munte primesc turişti români, englezi, ucraineni, ruşi şi moldoveni.

Finanţatorul echipei Rapid, George Copos, mai deţine pe lângă hotelurile de la munte unităţile de cinci stele Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală, dar şi două hoteluri la munte prin compania Ana Hotels.

Cifra de afaceri a companiei Ana Hotels s-a ridicat la 97,2 milioane de lei (23 milioane de euro) anul trecut, iar pierderile la 8,3 milioane de lei (1,9 milioane de euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Copos mai are în proprietate un lanţ de magazine cu produse de panificaţie (Ana Pan), o fabrică de motoare electrice (Ana Imep) şi alte active prin grupul Ana Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO