Mediafax.biz Exclusiv

Copos redeschide hotelul Europa după ce a adus înapoi angajaţii trimişi la munte

Copos redeschide hotelul Europa după ce a adus înapoi angajaţii trimişi la munte

Autor: Mirabela Tiron

05.04.2011, 18:21 12

Aceasta este prima oară când hotelul nufuncţionează pe toată durata întreguluian.

"Pentru a putea pune în funcţiune noul spa dela hotelul Sportul din Poiana Braşov (deschis în urma unei investiţii de 3,5 mil. euro în decembrie anul trecut - n.red.), dar şipentru a forma şi instrui corespunzător personalul de la SportHotel &SPA s-a decis închiderea temporară a spa-ului şi ahotelului din Eforie Nord", a declarat George Copos, proprietarul aşapte hoteluri pe piaţa românească.

Hotelurile controlate de Copos au avut afaceride 60 de milioane de euro în urmă cu doiani.

Omul de afaceri a detaşat personalul de lahotelul Europa la cel din Poiana Braşov, pentru "pornireaoperaţiunilor în cadrul hoteluluiSportul".

Date legate de numărul de angajaţi detaşaţi lahotelul de la munte şi de pierderile generate de în chi dereaunităţii hoteliere de la mare nu au fost făcutepublice.

Având însă în vedere că hotelul a fost închisîn extrasezon, când camerele sunt mai mult goale, pierderile arputea proveni doar din neorganizarea de evenimente şi din nefuncţionarea centrului spa al hotelului.

Preţul pe noapte al unei camere duble cu micdejun la hotelul de la mare al lui Copos este de 84 euro pentru ocameră dublă cu mic dejun inclus dacă rezervarea se face prinsite-ul interna ţional booking.com.

Oficialii companiei nu au raportat rezultatelefinanciare pe care le-a înregistrat hotelul Europa anul trecut,însă în 2009 au anunţat o cifră de afaceri de aproape 10,4 milioanede lei (2,5 milioane de euro).

Copos, fost vicepremier în urmă cu câţiva ani,a demarat anul trecut un program de modernizare a hotelurilor dinCapitală, dar şi a unităţilor de la munte.

Hotelul Europa, care operează 221 de camere,este singura unitate de patru stele din Eforie Nord, restul fiindclasificate de la o stea la trei stele.

Unitatea a fost concepută pentru a avea ofuncţionare permanentă.

"Redeschiderea Spa-ului şi a hotelului dinEforie Nord a fost fixată pentru data de 8 aprilie 2011, personaluldetaşat temporar la Poiana Braşov revenind în activitate la EforieNord", a spus Copos. El a în chis pe 15 octom brie hotelul de lamare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24