Mediafax.biz Exclusiv

Familia Videanu s-a asociat într-o firmă de investiţii cu o societate deţinută de şeful Certinvest

Autor: Stefan Musgociu

17.08.2011, 13:16 397

NG Return Expert a fost înregistrată la începutul lunii august la Registrul Comerţului.

Mioriţa Videanu, soţia fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, controlează 76% din acţiunile firmei, iar fondul închis de investiţii Certinvest Leader are o participaţie de 24%. Videanu a participat cu 1,21 milioane lei la capitalul social al firmei, iar Certinvest Leader cu 384.000 de lei.

Societatea de administrare a investiţiilor Certinvest va acorda consultanţă pentru plasamentele pe care NG Return Expert le va realiza.

"Au fost mai multe întâlniri şi noi (Certinvest -n.r.) credem că a fost o oportunitate să ne asociem cu ei (cu familia Videanu - n.r.). Ei ne-au contactat şi credem că nu ne asumăm un risc mare prin tranzacţiile pe care firma le va realiza. Investiţiile vor fi în valori mobiliare, în acţiuni la societăţi închise sau listate", a declarat pentru MEDIAFAX Eugen Voicu, preşedintele CA şi proprietarul Certinvest, cel mai mare administrator independent de conturi individuale de pe piaţa din România.

Certinvest administrează conturile individuale a peste 100 de clienţi, cu active cumulat de 30,2 milioane lei, la finalul lunii iulie.

Totodată, societatea gestiona activele a 14 fonduri de investiţii, în valoare de 37,3 milioane lei.

La încetarea mandatului de ministru al Economiei, la 16 septembrie 2010, Videanu era acţionar la opt firme, printre care şi o casă de brokeraj, Equity Invest, la care are 24% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO