Mediafax.biz Exclusiv

Floreasca Business Park, vândut pentru 100 mil. euro

Autor: Cristi Moga

29.11.2010, 19:07 23

"Preţul de achiziţie va fi de circa 27,6milioane de euro. (...) NEPI şi-a asumat achitarea unui creditbancar de 73,6 milioane de euro existent la 30 iunie 2010", searată într-un anunţ al fondului de investiţii listat pe bursa dinLondra.

Proprietarii clădirii de birouri erau companiaPortland Trust, controlată de omul de afaceri brita nic RobertNeale, care s-a asociat cu fondul american de investiţii Apollopentru dezvoltarea de proiecte imobiliare. Avocaţii NEPI în aceastătranzacţie au fost repre zen tanţii firmei Reff & Asociaţii, întimp ce vânzătorii au fost asistaţi de NNDKP(Nestor).

Floreasca Business Park este un proiect debirouri cu o suprafaţă închiriabilă de 36.000 de metri pătraţi,închiriat către companii precum Oracle, Holcim, DHL sau Agip.Portland Trust se află la al treilea exit de pe piaţa birourilordin Capitală, după ce a dezvoltat şi vândut proiectele Opera Centerdin zona Eroilor şi parcul de afaceri Bucharest Business Park dinspatele Casei Presei Libere. Investiţia în proiectul din Floreascaa fost finanţată printr-un credit de peste 70 de milioane de euroobţinut de la Raiffeisen Zentralbank.

"NEPI consideră că piaţa de birouri dinBucureşti oferă în prezent valoare investitorilor.Ca urmare, echipade management a realizat o analiză a oportunităţilor din Bucureşticare a condus la 12 potenţiale ţinte de achiziţii, evaluate dedirectorii firmei şi consultanţii externi, Collies International,în funcţie de vizibilitate, aspecte tehnice, design, locuri deparcare şi acces la transport în comun. Floreasca Business Park aobţinut cel mai mare punctaj dintre ţintele de achiziţie", aumotivat re prezentanţii NEPI alegerea.

Clădirea este închiriată la o valoare medie de17,2 euro/metrul pătrat, astfel că veniturile anuale generate ajungla 7,4 milioane de euro, exceptând sumele încasate din închiriereaspaţiilor de parcare.

Cele mai mari tranzacţii realizate până înprezent pe piaţa birourilor din Bucureşti au fost cu cele douăclădiri din proiectul Up- Ground (circa 150 mil. euro), AmericaHouse (120 mil. euro), PGV Tower, Millennium BC şi Construdava (110mil. euro) şi S-Park (101 mil. euro). Toate aceste tranzacţii auavut loc însă înainte de căderea pieţeiimobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO