Mediafax.biz Exclusiv

Foraj Sonde Mureş va înfiinţa o filială în Irak în primăvara acestui an

Autor: Iancu Liviu

09.02.2011, 17:08 105

"Acum suntem în faza de pregătire a actelor şi sperăm să leputem trimite în Irak în această lună. Oricum, în această primăvarăsperăm să putem deschide filiala", au spus sursele citate, care auadăugat că obiectul de activitate va fi forajul.

Potrivit reprezentanţilor firmei, Foraj Sonde Mureş a mai trimismuncitori în Maroc sau instalaţii de foraj în ţări precum Tunisia,dar Irakul este prima ţară în care deschid o filială.

Preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul generalal firmei, Vasile Aron, este acţionarul majoritar al Foraj SondeTârgu Mureş, deţinând 75,07% din acţiuni. Restul acţiunilor sunt înposesia mai multor persoane fizice.

Acţionarii Foraj Sonde Târgu Mureş au aprobat în septembrie 2010refinanţarea unui credit de investiţii de 34,2 milioane leicontractat de la Anglo Romanian Bank şi a unui leasing de 16,8milioane lei de la Eurial Leasing, actuala NBG Leasing. Totodată afost avizată şi suplimentarea unei linii de credit cu 6 milioanelei, până la valoarea de 14 milioane lei.

Tot anul trecut s-a hotărât înfiinţarea unei societăţicomerciale mixte în Cipru, la constituirea căreia Foraj Sonde aparticipat cu aport în natură, constând într-o instalaţie deforaj.

Compania a înregistrat în 2009 un profit net de 2,6 milioanelei, cu 24% mai mare faţă de câştigul din 2008, de 2,1 milioanelei.

Totuşi, veniturile au scăzut cu 26%, la 124 milioane lei, de la167,1 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO