Mediafax.biz Exclusiv

Ikea le-a comandat mobilă de 110 mil. € clujenilor de la Ecolor

Ikea le-a comandat mobilă de 110 mil. € clujenilor de la Ecolor

Autor: Laurentiu Cotu

16.02.2011, 19:13 79

Proiectul investiţional prevede extindereafacilităţilor de producţie de la 21.500 mp în prezent la 36.000 mp,noua clădire urmând să fie finalizată în luna iunie. Prin aceastăinvestiţie, compania Ecolor va produce o nouă gamă de articolepentru concernul suedez Ikea.

ZF a scris în urmă cu câteva săptămâni căEcolor va continua angajările la fabrica din Cluj, dar la acea datăreprezentanţ ii companiei nu au dorit să comunice valoareainvestiţiei în extinderea capacităţilor de producţie. "În toamnaanului trecut am încheiat un acord cu clientul nostru Ikea pentrufabricarea unei noi game de produse. Valoarea totală contractată deIkea se ridică la circa 110 mil. euro, pentru un interval de 3-4ani. Ne aşteptăm ca în 2013 să ajungem la o cifră de afaceri de35-40 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Carl Widell,director general al Ecolor.

Compania a realizat anul trecut o cifră deafaceri de circa 25,6 mil. euro, mai mult cu 50% faţă de anulanterior, vânzările producătorului de mobilier din 2010 fiindsusţinute de creşterea comenzilor din parteaIkea.

Ecolor a avut în 2009 vânzări de 17 mil. euro.Compania produce comode de diferite dimensiuni pentru depozitele şimagazinele Ikea din întreaga lume, articolele fiind realizate dinlemn masiv, MDF şi PAL.

"În ceea ce priveşte anul 2011, ne aşteptăm lao evoluţie bună a afacerilor, chiar dacă schimbările tehnicilor deproducţ ie vor crea o scădere a capacităţilor de producţie înperioada lunilor de vară. Intenţia noastră este ca începând dintoamna acestui an noile linii de producţie să intre în funcţiune,acest lucru necesitând angajarea unor noi oameni", a spus CarlWidell, care nu a avansat însă o cifră privind numărul de posturice vor fi create.

Potrivit reprezentanţilor Ecolor, în prezentnumărul de angajaţi ai companiei este de 230 de oameni, urmând canumărul acestora să crească în ultima parte a anului, respectiv peparcursul anului viitor.

Compania-mamă a Ecolor este GyllensvaansMobler din Suedia, producător de mobilier din 1946 şi furnizor alIkea începând din anul 1952. În acţionariatul companiei, alături deproducătorul suedez Gyllensvaans Mobler apare şi directorul generalal Ecolor, Carl Widell. Producătorul Ecolor este prezent în Româniadin anul 2004, construcţia fabricii începând în anul 2005. Cifra deafaceri a companiei a crescut de la 8 mil.euro în 2006 la 15 mil.euro în 2007, ajungând anul trecut la 25,6 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO