Mediafax.biz Exclusiv

Licitaţie ANCOM de 17,9 mil. lei pentru un laborator care va măsura radiaţiile telefoanelor mobile

Autor: Adrian Dumitrache

19.08.2011, 13:31 136

Laboratorul va fi contruit în localitatea Prejmer, de lângă Braşov, pe un teren aflat în proprietatea ANCOM, se precizează în caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro.

Pentru realizarea laboratorului, autoritatea contractantă va achiziţiona servicii de proiectare, lucrări de construcţii şi echipamente specifice, precum şi servicii de instruire pentru 12 angajaţi ai ANCOM.

Durata contractului a fost stabilită la 20 de luni, de la data atribuirii.

Ofertanţii vor depune o garanţie de participare în suma de 150.000 de lei şi una de bună execuţie reprezentând 5% din valoarea contractului, fără TVA.

Laboratorul va fi realizat din fondurile proprii ale ANCOM.

La licitaţie pot participa societăţi care au raportat, în ultimii ani, o cifră de afaceri medie de cel puţin 12 milioane de lei.

Caietul de sarcini a fost realizat de societatea Electronic Consultancy and Distribution SRL Voluntari (judeţul Ilfov).

Standardul de expunere pentru telefoanele mobile utilizează o unitate de măsură cunoscută sub numele de rata de absorbţie specifică (SAR - Specific Absorption Rate).

SAR arată masura în care energia degajată de undele radio (numite popular radiaţii) sunt absorbite de corpul uman expus câmpului electromagnetic emanat de telefonul mobil. SAR poate fi exprimată atât ca o valoare medie pe ansamblul întregului corp, cât şi pe o anumită porţiune a corpului.

Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR a fost deschis la Craiova în 2009, de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piata de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24