Mediafax.biz Exclusiv

Liviu Sfrija lasă locul altui român la conducerea Henkel

Autor: Cristina Rosca

24.11.2011, 20:05 348

Absolvent al unui MBA al ASEBUSS şi al Facultăţii de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Alaxandru Ioan Cuza dinIaşi, Sfrija ocupă funcţia de preşedinte al Henkel România din 2005.

El lucrează însă în cadrul producătorului de bunuri de larg consum de 16 ani, ocupând în timp funcţii precum sales manager, managing director, general manager şi preşedinte. Sfrija este singurul român aflat la conducerea unuia dintre jucătorii din topul producătorilor de bunuri de larg consum nealimentare.

Henkel România, cu afaceri de 133 mil. euro anul trecut, similare celor din 2010, este al treilea cel mai mare jucător de pe piaţă, după Procter&Gamble şi Unilever.

La conducerea Henkel, începând cu 1 decembrie, va veni un alt român, Niculae Olteanu. El ocupă în prezent funcţia de CFO al Henkel România şi HenkelBulgaria.

Niculae, care deţine un EMBA ASEBUSS în colaborare cuUniversityofWashington Seattle, lucrează din 1996 în cadrul Henkel România.El a început pe poziţia de director financiar, iar în decembrie anul trecut a devenit CFO al Henkel România şi HenkelBulgaria.

Henkel operează la nivel global trei divizii: Detergenţi & Produse pentru îngrijirea locuinţei, Produse Cosmetice/de toaletă şi Adezivi Tehnologii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO