Mediafax.biz Exclusiv

MDRT vrea să plătească 3 milioane lei pentru realizarea de indicatoare turistice

Autor: Liviu Iancu

17.03.2011, 16:33 22

Potrivit anunţului de licitaţie, contractul prevede proiectarea,realizarea, instalarea indicatoarelor de orientare şi informare, învederea dezvoltării sistemului informaţional privind ruteleculturale, rutele montane şi alte rute pedestre, traseecicloturistice şi pentru monumentele istorice importante din punctde vedere al circulaţiei turistice.

Valoarea estimată a contractului este de 3 milioane de lei, fărăTVA, iar procedura de achiziţie este calculată pentru un număr demaximum 1.014 monumente istorice.

Termen limită pentru primirea a cererilor de participare este 28aprilie, ofertele urmând să fie deschise în aceeaşi zi. Termenul definalizare a contractului este de 7 luni începând de la dataatribuirii.

MDRT a mai scos la licitaţie în primăvara anului trecut, pentru850.000 de euro, fără TVA, semnalizarea a 1.215 obiectiveturistice.

Ministerul a început în 2009 proiectul de semnalizare aobiectivelor turistice, respectiv monumente incluse în patrimoniulmondial UNESCO, dar şi a celor situate pe rutele culturale sau înarii protejate.

În 2009 au fost semnalizate 87 de obiective turistice dinjudeţele Maramureş şi Suceava, fiind instalate 281 de indicatoare.Suma cheltuită a fost de 63.953 de euro, din totalul fondurilor de500.000 de euro, alocate iniţial cu această destinaţie.

MDRT stabileşte, împreună cu Ministerul Culturii şi Cultelor, ceobiective turistice ar trebui incluse în proiect, într-o primăfază, pentru fiecare judeţ.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO