Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa de distribuţie IT îşi va menţine tendinţa de creştere cu cel puţin 10% şi în a doua jumătate a anului, estimează şeful Asesoft

Autor: Adrian Seceleanu

10.08.2011, 14:52 119

În acelaşitimp, firma pe care o conduce îşi păstrează obiectivul de a atingeun business de 165 de milioane euro în acest an.

Potrivitdatelor Asesoft, piaţa de distribuţie din România are o valoare deaproximativ 700-800 milioane euro, comparativ cu 1,5 miliarde euroîn Ungaria şi 400 milioane euro în Bulgaria.

"Dacă această perioadă de relativă stabilitate va continua,atunci oamenii ar putea cheltui mai devreme, nu doar pe finalullunii decembrie, aşa cum a fost în 2010", a spus Ziemba.

El aamintit însă că pe segmentul companiilor va fi o situaţie maicomplicată pentru că acestea vin după doi ani şi jumătate de crizăşi unele dintre ele sunt decapitalizate şi nu sunt nicibancabile.

"Suntfoarte multe firme fără finanţare care au nevoie de soluţii IT.Deşi băncile declară că sunt hotărâte să reia creditarea,realitatea din teren este alta. Noi am încercat să găsim o soluţieşi am încheiat un parteneriat cu compania Grenkeleasing.", a maispus directorul Asesoft Distribution.

Firmaface parte, alături de eMAG şi Flanco, din grupul controlat deIulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO