Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa IT&C din România a rămâs la fel ca şi anul trecut, la aproape 4 mld. euro, spune preşedintele Siveco

Autor: Ştefan Vrabie

24.08.2011, 12:42 217

"Este o piaţă mică şi cred că trebuie făcut un efort pentru informatizări rapide", a adăugat ea.

Siveco, cel mai mare producător de software din România, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro,în creştere cu 20% comparativ cu 2009.

Potrivit lui Socol, proiectele cu statul sunt cele mai grele, pentru că sunt foarte complexe, succesul fiind măsurat în funcţie de cum lucrează clientul cu sistemul şi feedback-ul primit.

Ea a oferit drept exemplu contracte precum cel cu Agenţia de Plăţi în Agricultură în valoare de 4,7 milioane de euro sau cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ele reprezintă peste 40% din totalul businessului intern.

"Cu toate acestea nu sunt atât de multe proiecte pe cât ne-am dori", a spus preşedintele Siveco.

Acţionarii companiei sunt Siveco Olanda - 42,2%, fondurile de investiţii Enterprise Investors - 22,5% (prin Polish Enterprise Fund V) şi Intel Capital - 10% şi mai multe persoane fizice: Irina Socol10,98%, Mihail Rădăşanu7,62%, Gabriel Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% şi Ecaterina Crusti - 0,14%.

Printre principalele companii de software concurente pe piaţa IT din România se mai numără şi TotalSoft sau TeamNet Consulting.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO