Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa muncii va continua să evolueze pozitiv, iar segmentul de angajări temporare va creşte cu 20% în 2011, crede şeful Trenkwalder

Autor: Adelina Mihai

29.07.2011, 12:35 129

Compania sibiană a înregistrat o creştere de 30,7% aveniturilor încasate în prima jumătate a anului, ajungând la ocifră de afaceri de 10,98 mil. euro.

Anul trecut, filialaaustriacă a companiei de recrutare, selecţie şi plasare de personalTrenkwalder Sobis a avut o creştere-record a cifrei de afaceri, depeste 126%, trecând pe locul 3 în topul celor mai mari jucători înRomânia, cu afaceri de 19,8 milioane de euro.

"Businessul pe segmentul angajărilor temporare îşi păstreazăun trend ascendent, chiar dacă mai temperat, cu o rată de creşterea veniturilor noastre de 27% comparativ cu primul semestru din2010. Piaţa va continua să evolueze în sens pozitiv şi ne aşteptămca pe segmentul de angajări temporare, creşterea globală să fie de20% în 2011, comparativ cu anul anterior", a spusFlorea.

Compania are clienţi precumBCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems,Ambient, Leoni Wiring Systems sau Siemens.

Primeledate de la Statistică înregistrate după aplicarea noului Cod almuncii (intrat în vigoare pe 1 mai 2011) arată că în luna mai s-auangajat 24.300 de persoane, iar la finele lunii numărul total deangajaţi din România a ajuns la 4,155 milioane de persoane. Acestaeste primul rezultat care poate fi legat de incidenţa noului Cod almuncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24