Mediafax.biz Exclusiv

Producătorul de volane TRW, vânzări în creştere cu 40%

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2010, 09:51 112

Compania a avut anul trecut o cifră deafaceri totală de 198 de milioane de dolari.

"Ne aşteptăm la o creştere a afacerilor înacest an comparativ cu 2009, în condiţiile în care, planul deinvestiţii este corelat cu transferul unor noi platforme de produsecerute de clienţii noştri'', a declarat Elena Sere, finance manageral TRW Automotive Safety Systems.

Compania deţine în Timişoara ofabrică de componente auto unde sunt angajaţi în prezentaproximativ 2.000 de oameni.

TRW Automotive mai are înTimişoara un al doilea punct de lucru unde se fabrică volane delemn, plus alte patru unităţi în localităţile Deta, Oraviţa, Reşiţaşi Lupeni. Cei mai importanţi clienţi ai companiei sunt VW, Renault(incluzând şi Dacia), BMW, Ford, Daimler, Fiat, dar şi Porsche,Rolls Royce sau Land Rover.

Ponderea exportului este de 90%din cifra de afaceri, compania producând anual 2,7 milioane devolane îmbrăcate în spumă poliuretanică, 2 milioane de volaneîmbrăcate în piele, 60.000 de volane de lemn şi 2,3 milioane deairbaguri.

"Numărul de angajaţi ai companieinoastre a crescut constant, de la 2.400 de oameni în luna ianuarie2008, la 2.700 de persoane în decembrie 2009, astfel că în prezentdispunem de mai mult de 3.000 de anagajaţi''.

TRW Automotive Holdings arealizat anul trecut vânzări totale de 11,6 miliarde de dolari şise aşteaptă pentru 2010 la o cifră de afaceri de circa 14 miliardede dolari.

Principalii competitori la nivel mondialsunt Autoliv, Takata, Bosch şi Continental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO