Mediafax.biz Exclusiv

Romenergo a câştigat o licitaţie de 5 mil. euro pentru construcţia unei minihidrocentrale în Sibiu

Autor: Iancu Liviu

18.01.2011, 15:18 92

"Licitaţia a fost publicată pe Sistemul Electronic de AchiziţiiPublice (SEAP) la sfârşitul anului trecut, iar câştigătorul a fostdesemnat pe data de 14 ianuarie. Alături de Romenergo au participatsocietăţile Hidroconstrucţia şi CIS Gaz", a spus Prundianu.

El a adăugat că lucrările de construcţie încep pe 24 ianuarie şise vor încheia la sfârşitul lunii octombrie.

Valoarea lucrărilor este de 21,2 milioane de lei (aproximativ 5milioane de euro), fără TVA. Minihidrocentrala va avea o capacitatede 2,2 MW.

"Experienţa reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, care auparticipat la analiza ofertelor, a ajutat la departajarea firmelorconcurente", a afirmat Prundianu.

El a explicat că a solicitat fonduri europene pentru construcţiahidrocentralei, astfel că a fost obligatorie licitaţia prin SEAP şiprezenţa în comisia de selecţie a reprezentanţilor MinisteruluiFinanţelor.

"Dacă nu vom primi aceşti bani, atunci vom finanţa investiţiadin credite bancare şi surse proprii", a adăugat Prundianu.

El crede că investiţia va fi recuperată în 8-9 ani.

"Acesta este primul contract pe care l-am semnat în acest an. Nebucurăm că începem cu un proiect privat. Este un semn că lucurileîncep să se mişte şi în zona privată şi că investitorii nu aşteaptădoar de la stat soluţii de ieşire din criză", a declarat pentruMEDIAFAX Dragoş Bîlteanu, directorul general al Romenergo.

ICPE Electrocond intenţionează să construiască şase centralehidroelectrice, care să însumeze o putere totală instalată de 12MW.

Romenergo Bucureşti, cu activităţi de comerţ cu echipamentepentru industria energetică şi de furnizare a electricităţii, estecontrolată de Romenergo Holdings, înregistrată în Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO