Mediafax.biz Exclusiv

Şefa brokerilor de la ING pleacă la Londra

Autor: Andrei Chirileasa

29.11.2010, 18:38 50

Ea va fi înlocuită la conducerea departamentului de Mihai Lazăr, care a condus până acum divizia de salesdin cadrul acestuia, potrivit unor surse apropiatecompaniei.

Aceasta este prima schimbare din ultimul an lavârful unei firme de brokeraj de top de pe piaţa locală. ING Bankocupă după primele zece luni locul al treilea în topul brokerilorîn funcţie de valoarea tranzac ţiilor cu acţiuni intermediate peBursă, cu un rulaj de 768 de milioane de lei (180 de milioane deeuro).

ING a revenit pu ternic, după ce la sfârşitulanului trecut s-a clasat abia pe locul 7, cu tran zacţii de 528 demilioane de lei (124 milioane de euro).

Ioana Pop, 28 de ani, este unul dintre cei maitineri manageri de pe piaţa de capital locală. Ea a preluatconducerea departamentului la începutul lui 2007, când activitateaING Securities a fost integrată în cadrul băncii, după plecarea luiBogdan Juravle la KBC Securities. Departamentul de sales şi tradingface parte din departamentul pieţe de capital al ING, condus deFlorin Ilie.

Ioana Pop şi-a început activitatea în cadrulING în 2004, iar în 2005 şi-a început cariera de trader la INGSecurities, lucrând cu unele dintre cele mai mari fonduri deinvestiţii din lume, care au investiţii pe bursa de laBucureşti.

În prezent, ea urmează cursurile unui programde Executive MBA (EMBA) la London Business School, acesta fiindunul dintre motivele care au determinat-o să lase piaţa localăpentru a lucra la Londra.

Piaţa de brokeraj locală nu a înregistratmişcări semnificative în ultimii doi ani, după declanşarea crizeifinanciare, singura firmă de brokeraj din top 10 care a avutschimbări la vârf fiind Broker Cluj, a cărei conducere a fostschimbată în urma scandalului de la înce putul lui 2009 privindfrauda de la agenţia din Deva. Conducerea Bro ker a fost preluatăanul trecut de Grigore Chiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24