Mediafax.biz Exclusiv

Şeful Ursus merge la Cluj. Se discută închiderea fabricii?

Autor: Laurentiu Cotu

17.11.2010, 19:21 17

Ursus Breweries a notificat deja autorităţileprivind încetarea contractului de muncă pentru 42 de angajaţi aifabricii de la Cluj, dar reprezentanţii companiei nu au făcutniciun comentariu legat de posibilitatea închiderii sau relocăriifabricii de la Cluj, motivând că se află în perioada dinainteaanunţării rezultatelor semestriale, perioadă în care nu pot comentaastfel de informaţii.

Cu toateacestea, şeful Ursus Breweries, britanicul Gary Whitlie, va fiprezent astăzi la Cluj pentru a analiza "evoluţia pieţei de bere,dar şi rezultatele financiare ale companiei", în primul evenimentde acest tip organizat de companie în ultimii ani în afaraCapitalei.

Simultan,compania va organiza şi la Bucureşti o conferinţă de presă în carevor fi anunţate rezultatele producătorului în primele şase luni aleanului financiar aprilie 2010-martie 2011, conferinţă la care vaparticipa însă vicepreşedintele companiei, GrantMcKenzie.

La Cluj,preşedintele Ursus Breweries Gary Whitlie se va întâlni şi cureprezentanţii primăriei. Primarul Clujului, Sorin Apostu, a spuscă nu deţine în prezent informaţii referitoare la o posibilădecizie a companiei Ursus de a-şi concedia angajaţii de la Cluj saude a închide această fabrică.

Potrivitdatelor de la Registrul Comerţului, Ursus Breweries, filiala localăa producătorului de bere SAB Miller, a avut anul trecut o cifră deafaceri de 284, 8 mil. euro, un profit brut de 7,4 mil. euro şi1.709 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24