Mediafax.biz Exclusiv

TRW Automotive construieşte o fabrică de învelitoare pentru volane auto la Marghita, Bihor

Autor: Gabriel Botezatu

16.11.2011, 13:22 804

Grupul american este prezent în România prin subsidiara TRW Automotive Safety Systems, care produce volane şi componente pentru aibag-uri în şase fabrici, două în Timişoara şi câte una în Deta, Oraviţa, Lupeni şi Reşiţa

Reprezentanţii companiei nu menţionat câţi salariaţi vor lucra la noua fabrică, însă au precizat că anul viitor vor fi angajate 340 de persoane la nivelul întregii reţele de producţie.

Unitatea de producţie de la Marghita se va desfăşura pe o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi, iar primele învelitoare pentru volan vor fi fabricate în luna ianuarie a anului viitor.

Produsele realizate în noua fabrică sunt destinate unui producător german de automobile premium.

În următorii doi ani, compania intenţionează să extindă familia de produse la fabricile locale.

TRW Automotive Safety Systems are în România aproximativ 3.400 de angajaţi, iar anul trecut a realizat o cifră de afaceri de 774 milioane lei (178 milioane de euro).

Grupul american are peste 60.000 de angajaţi în fabrici din 26 de ţări, iar în primele nouă luni ale acestui an a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 miliarde euro, cu 15% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO