Mediafax.biz Exclusiv

Tuatara ţinteşte vânzări online de haine de 1 mil. €

Autor: Adrian Seceleanu

23.06.2011, 19:06 247

Magazinulvinde branduri precum Pepe Jeans, Diesel, Kaporal 5, Fly53,Amplified, Drunknmunky sau Iron Fist şi, din mai,Firetrap.

"În prezent avem 5 angajaţiimplicaţi în operaţiunile curente şi în logistică. Structuraorganizatorică este bazată pe externalizarea activităţilorspecializate - IT, editare foto, styiling, make up etc., activităţicare implică munca altor 9 oameni", a declarat pentru ZF AdrianBuzatu, 33 de ani, director executiv al Tuatara.ro şi acţionarminoritar al companiei, cu 30% din acţiuni.

Tuatara importă produsele îndepozitul propriu, după care le livrează prin firme decurierat.

"Tuatara are contract cu douăfirme de curierat, cu TNT şi GLS. Împachetarea şi ambalarea se facein-house. Avem în prezent 20.000 de clienţi şi peste 200.000 devizitatori unici pe lună", a adăugat Buzatu.

Principala metodă de promovare acompaniei este internetul, mai exact reţelele Yahoo! şi Facebook,spune CEO-ul Tuatara.

"Campania de relansare asite-ului din luna aprilie şi mai a folosit Yahoo! şi Facebook,unele dintre cele mai utilizate site-uri de către clienţii noştripotenţiali."

Acţionarul majoritar alretailerului online, cu 70% din acţiunile Tuatara Fashion GroupSRL, este din martie 2011 Mihai Fanache, 30 de ani, directorulcompaniei Media Café, compania care are exclusivitate pe vânzareade reclame în România pe platformele gigantului Yahoo!. În 2009Media Café a avut afaceri de aproape 2 mil. euro.

Iniţial retailerul a funcţionatprintr-o altă companie, Tuatara SRL, deţinută integral de AdrianBuzatu. Până în anul 2008 în acţionariatul retailerului au fost şiAlexandra Cristina Beldie şi Carmen Elena Bucea, potrivit datelordin Monitorul Oficial.

Întrebat ce business a avutcompania anul trecut, Buzatu a declarat că magazinul a fost activdoar câteva luni.

"Magazinul online Tuatara atrecut în 2010 printr-un proces de rebranding şi a fost activ cinciluni. De aceea, veniturile şi profitul obţinute în 2010 nu suntrelevante."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24